Monday, June 1, 2009

sy sokong chin peng jejak kaki kat Malaysia...tapi...



Sy tahu cite psl chin peng de lah melalui buku sejarah mase sy sek menengah dulu…tp dlm buku tue x de lak cite detail sgt psl chin peng nie…setakat jawatan die sebagai s/usaha parti komunis yg berunding ngan Tunku Abd Rahman di Baling pd thn 1955…tp gagal…pastu die jadik ketua komunis...

Pd ari nie…sejarah chin peng berulang lagi…ianye bukan le berkisar pd agenda perjuangannye yg ingin mengkomuniskan Malaysia tp lebih kpd perjuangan utk trus idup di bumi nie sebelum ajalnye tiba…boleh ke?

Cite2 psl komunis bukan le kisah era zaman sy..tue kisah mase moyang2 sy sdg galak bercinta…erm bertuahnye sy sbb dpt dengor melalui lisan drpd moyang sy merangkap generasi yg pernah mengharungi zaman nie secara live…intipati cite :- tiada satu pun yg baek2 melainkan porak peranda n mala petaka shj…selazat2 makanan mase lunch n dinner de lah beras ancur + ubi kayu lenyek…Psl nyawa lak…nyawa manusia lebih murah drpd nyawa seekor cicak…bezanye cicak x kena pancung idup2…


Erm…nk wat camne eyk…tlh ditakdirkan chin peng nie dipanjangkan umur…pas tu kemaruk le pulak nk jadik anak watan Malaysia…terimakah kite?

Jika dihisabkan umur chin Peng nie…kiranye dh jejak 85 tahun…usahkan nk mengangkat senjata…nk angkat peluru sebiji pun terketar2…masihkah die mengancam keselamatan negara?

Generasi skrg x peduli sgt pun ttg individu pra sejarah kemerdekaan nie…sape2 pun chin peng…mrk peduli pe…x kenal pun…x jejas pun idup mrk….laien lor jett lee yg nk jadik warganegara Malaysia..entah2 kat KLIA beratus2 bunga manggar menunggu…

Laen lak ngan generasi dulu2… w/pun kezaliman komunis nie dah berlalu sejak 67 tahun lampau...rasenye perasaan dendam ngan chin peng masih panas membara lagi…...erm...hutang nyawa di bayar ngan nyawa gak…Cuma sy x pasti lor…jikalau chin peng jejak bumi Malaysia nie..tetiba de org bunuh die…de kah org tu terlepas dr tali gantung?...

Jika ikut pandangan sy lor…tok sah bising2 @ halang chin peng nk datang…malahan sy sokong 100% die nk jejak kaki kat bumi Malaysia…tapi pas 3 minit jea dia sampai kat KLIA…trus kite injek die ngan virus H1N1 ….okay x?...

kalu x pun...ajak mat2 rempit serek chin peng ikut highway utara selatan...dr bukit kayu itam perlis sampai lor kat air itam jhr...bior jasad die jadik itam legam...sekurang2nye berjasa gak mat2 rempit nie pd negara...berjasa membunuh ketua komunis...hu3

3 comments:

Tuah pengembara said...

hehehe saya sokong gak tu..berguna jugak mat rempit tu...kalo tak merempit je tahu.....tahu jugak nilai sejarah ahahahaha

tapi cikgu pakai virus tu ..bahayalah..nanti tak pasal2 warga malaysia kena kuarantin huhuhuhu

ezo said...

Sebelum kene seret, ko bawak dia tgk aku jamming dalam studio, kasi berdesing dulu telinga dia sampai berdarah.. Pastu baru ko ajak mat rempit tu seret dia... huhuhu

Vuwalla!!

Anonymous said...

bodoh ke?? panggil mak rempit ?? tu org tak sekolah, otk babi laa.. mana boleh pangil otak babi puny org heret org yg makan babi... lu org bengung betul. lg pun mak rempit pakai motor usang tuuu... hai, lambat la, org kopunis pakai kerta keba lo, senag2 rempit jd kuih kepik....hahaahha bodoh lg.. tak faham faham lg.. balik sekola lg la babi...